Koulutuksen sisällöt ja eteneminen

Moduuli 1: Orientointi ja suunnitteluvaihe

Lähijakso 23.-24.9.2014 / Annankatu 9 A 11, Helsinki
Ensimmäisen lähijakson aikana rakennetaan yhteinen tietoperusta verkkopedagogiikasta ja tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytöstä. Osallistujat laativat jaksolla ohjatusti henkilökohtaisen oppimissuunnitelman ja osallistujista muodostetaan työparit vertaistuen mahdollistamiseksi. Jaksolla tutustutaan yhteiseen verkkoympäristöön sekä sovitaan verkkotapaamisten ajankohdat ja aiheet. Jaksolla käynnistetään omaan työhön liittyvän kehittämistehtävän tekeminen. Kukin työpari/-ryhmä työstää tehtäväänsä lähijakson jälkeen, lisäksi käydään keskusteluja ja jaetaan omaa tekemistä muiden osallistujien kanssa yhdessä sovittavien välineiden ja sovellusten avulla. Lähitapaamisten välillä pidetään verkkotapaaminen videoneuvotteluohjelman avulla. Tapaaminen on kyselytuntityyppinen, jolloin saa tukea ja apua oman työn edistämiseen.

Moduuli 2: Työskentelyvaihe

Lähijakso 14.11.2014 / Helsinki
Koulutuksen toisen moduulin sisällöt keskittyvät verkossa toteutettavan koulutuksen laatimiseen sekä ohjaukseen ja opetukseen verkossa. Moduulin keskeisiä sisältöjä ovat:

  • Osallistujien kehittämistehtävien etenemisen tarkistaminen ja ohjaus
  • Verkkokurssin rakenne ja ohjeet
  • Tehtävätyypit verkossa
  • Verkkokurssin rakentamista ja yhteisöllistä oppimista tukevat sovellukset
  • Osallistujen tarpeista ja kiinnostuksesta nousseiden sovelluksien haltuunottoa (esim. iPadin sovelluksia, Mindmap, Sarjakuva, Videokuvaus & editointi, Prezi)

Moduuli 3: Työskentely- ja toteutus/kokeiluvaihe

Lähijakso 12.2.2015 /  Helsinki
Jaksolla keskitytään osallistujien omien verkkokurssien tai verkko-oppimismateriaalien työtämiseen ja kehittämistyön ohjaamiseen. Yhteisiä sisältöjä jaksolla ovat mm.:

 

  • Tekijänoikeudet verkossa
  • Avoimet oppimateriaalit ja oppimateriaalin cc-lisensointi
  • Tilannekatsaus jokaisen osallistujan työn etenemisestä ja tuen tarpeista

 

  • Mahdollisten jo valmistuvien aineistojen esittelyä
  • Työpajatyyppistä työskentelyä yhdessä ja ohjaajien tukemana

Moduuli 4: Yhteenveto, töiden esittelyt, jatkosuunnitelmat ja lisäevästykset

Lähijakso 4.5.2015 /  Helsinki
Koulutuksen viimeinen moduuli keskittyy verkon ja tieto- ja viestintätekniikan hahmottamiseen luontevana osana päivittäistä opetustyötä. Jaksolla vedetään yhteen osallistujien kehittämistehtäviä sekä jaetaan niiden antia yhdessä. Jaksolla käydään vertaisarviointikeskustelua ja varmistetaan sitä, kuinka koulutuksessa opittu saadaan jalkautumaan osaksi opistojen arkipäivää ja kunkin omaa työtä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen − 2 =